بهار فناوری

به گزارش خبرنگار مهر، محسن برمهانی معاون سیما با حضور در جمع خبرنگاران درباره ساخت سریالی درباره جنگ ۱۲ روزه اظهار کرد: اینکه چنین موضوعی ساخته شود قطعی است چون موضوع جنگ ۱۲ روزه یکی از درگیرکننده‌ترین مسائل طی این ۳۰ یا ۴۰ سال اخیر، به ویژه پس از انقلاب بوده است.

تمایل سیروس مقدم تا دیگر کارگردانان برای پرداختن به جنگ ۱۲ روزه

وی اضافه کرد: هیچ هنرمندی نمی‌تواند نسبت به این موضوع بی‌تفاوت باشد و قطعاً در آثار سینمایی و نمایشی تلویزیونی به آن پرداخته خواهد شد اما چگونگی پرداخت به این موضوع، مسئله‌ای است که همه به آن فکر می‌کنند. یک هنرمند، صحنه را می‌بیند، محیط پیرامون خود را درک می‌کند و با مردم صحبت می‌کند تا کم‌کم به یک قصه برسد. ممکن است یک نفر در یک فاصله کوتاه و دیگری در سال‌های بعد به یک ایده برسد. مشخص نیست چه زمانی این خمیر که در تنور فکر هنرمند زده می‌شود، به محصولی تبدیل شود که ما بتوانیم از آن بهره‌برداری کنیم. آقای سیروس مقدم (از تمایل برای ساخت این سوژه) گفته است و باقی دوستان و کارگردانان هم گفته‌اند و باید ببینیم چه پیش خواهد آمد.

فرزاد حسنی تا استودیو رفت اما نشد

معاون سیما درباره همکاری با چهره‌ها و مجریان در روزهای پس از جنگ عنوان کرد: راه‌اندازی یک عنوان جدید، به ویژه در شرایط جنگی، پیچیدگی‌های زیادی دارد. این‌طور نیست که بگوییم به طور مثال فرزاد حسنی پیشنهادی داده است و سازمان یا رسانه ملی نپذیرفته است. جالب است بدانید که در این مورد خاص، او حتی در استودیو نشست تا یک برنامه زنده داشته باشد اما ارتباطی که باید برقرار می‌شد به لحاظ فنی برقرار نشد و قسمت بعدی به روز آتش‌بس خورد و عملاً برنامه شکل نگرفت. این موضوعات آنقدر حواشی و پیچیدگی دارند که نمی‌توان به سادگی قضاوت کرد که عده‌ای به رسانه ملی پیشنهاد داده‌اند اما این سازمان نپذیرفته است. اتفاقاً موارد زیادی وجود دارد که رسانه ملی به خیلی‌ها پیشنهاد داده و آنها نپذیرفته‌اند، چه به دلیل عدم حضور در تهران، چه به دلیل نداشتن امکانات یا داشتن عذری موجه یا اینکه به لحاظ روحی نمی‌توانستند.

برمهانی تصریح کرد: به هر حال ما ۴۰ سال است که تجربه جنگ در کشور نداشتیم و طبیعی است که در این مدت زمان، مردم در آرامش بوده‌اند و نمی‌دانند جنگ چه استرسی به آنها وارد می‌کند. این مسئله طبیعی است که برخی از هنرمندان در شروع نتوانند به یک جمع‌بندی برای همکاری برسند اما بسیاری پس از آن آماده همکاری هستند و حتی اگر شرایط جنگی بعدی رخ دهد – چون احتمالاً ناگزیر است – در نبرد آتی با رژیم صهیونیستی، این همکاری را از جانب آنها داشته باشیم.

تعطیلی پروژه‌ها فقط طی چند روز اول جنگ بود

وی در بخش دیگر صحبت‌هایش درباره سریال‌ها و اینکه در این روزها توقفی داشته‌اند یا خیر بیان کرد: دو تا سه روز برای پروژه‌ها وقفه افتاد. هر پروژه بسته به نوع آن، یک ماه فیلمبرداری دارد و ۲ تا ۵ روز آف یا تعطیلی دارد که خیلی از پروژه‌ها همان تعطیلی را با شروع جنگ، به همان روزهای اول جنگ موکول کردند و بعد ادامه کار شروع شد. در حال حاضر ۱۵ سریال دوربین روشن داریم. ۱۰ تا ۱۵ اثر نیز در حال پس‌تولید و همچنین حدود ۱۵ اثر نیز در حال پیش‌تولید هستند.

معاون سیما در پاسخ به خبرنگار مهر درباره تعویق پخش «مهمان کشی» نیز توضیح داد: این موضوع جدیدی نیست، ما در سال‌های گذشته مورد داشته‌ایم نزدیک آنتن و پخش بوده که بعد دیده‌اند بازیگر به طور مثال صدایش خوب نیست و باید دوبله شود یا صحنه‌ای از آن نیاز به تغییر دارد. حتی ممکن است به لحاظ کنداکتور تغییر کند مثلاً سریال باید به ایام عزاداری و پایان ماه صفر برسد چون موضوع آن متناسب با محرم است، با این حال حتماً «مهمان کشی» پخش خواهد شد.

برمهانی درباره ساخت برندهای سیاسی عنوان کرد: رئیس صداوسیما در هفته گذشته، ۲ جلسه با مدیران شبکه‌ها و قائم مقام فرهنگی سازمان برگزار کردند تا این برنامه‌ها تقویت و جوانب و ابعاد آن مشخص شود. ما بسیار جدی هستیم که این کار را انجام دهیم. اتفاقاً این موضوع امروز خیلی مهم است و باید تقویت شود. راه‌اندازی برند جدید همیشه تبعات جدیدی هم دارد. ممکن است شروع شود و نگیرد.

برنامه جذاب با چهره‌های متفاوت از ابتدای ربیع الاول

معاون سیما در ادامه با اشاره به کارگردانانی که این روزها در حال ساخت سریال هستند بیان کرد: احمد معظمی، محمدباقر مفیدی کیا، حسین سهیلی زاده از جمله این کارگردانان هستند. مفیدی کیا به طور مثال در حال ساخت سریالی درباره زندگی یک نوجوان آزاده به نام مهدی طحانیان است.

وی در ادامه در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار مهر درباره تولید برنامه‌های سرگرم کننده با موضوعات وطن و کشور عنوان کرد: با گذشت سه الی چهار روز از آغاز جنگ، پخش برنامه‌های سرگرم‌کننده را در دستور کار قرار دادیم. مردم خیلی زود احساس کردند زندگی به روال عادی بازگشته است و حتی موج بازگشت به منازل و شهرهای بزرگ‌تر آغاز شد. پس از پایان جنگ، فوتبال و برنامه‌هایی نظیر «پانتولیگ»، «شب خوش» پخش شدند. در ادامه به ماه محرم رسیدیم که طبیعتاً دهه اول محرم، ایام عزاداری است و برنامه‌های تلویزیون طبق روال همیشگی پخش نمی‌شوند و ما به نوعی مراعات می‌کنیم.

برمهانی اضافه کرد: با این حال از ابتدای ماه ربیع الاول برنامه‌های بسیار جذابی با چهره‌های متفاوتی خواهیم داشت که تا به حال به عنوان مجری در تلویزیون دیده نشده‌اند.

جنگ ۱۲ روزه یکی از قصه‌های اصلی یا فرعی

وی در ادامه درباره اجرای برنامه توسط رشیدپور بیان کرد: آنچه که از دوستان شبکه سه شنیدم این بود که گفتگو شده بود برای برنامه‌ای و او تمایل داشته است برنامه دیگری را اجرا کند و پیشنهاد شبکه را نپذیرفته است.

معاون سیما در پایان گفت: موضوعاتی مانند جنگ تحمیلی و جنگ ۱۲ روزه در طول ۴۰ سال گذشته به صورت خاص اتفاق افتاده است و برخی کارگردانان هم روی این موضوع فکر می‌کنند مثل آقای سیروس مقدم که در این باره سخن گفته است. مطمئن باشید که در آثار آینده کشور، موضوع جنگ ۱۲ روزه یکی از قصه‌های اصلی یا فرعی خواهد بود. آثار نمی‌توانند نسبت به این موضوع بی‌تفاوت باشند، موضوعی که این همه مردم را درگیر کرده و باعث انسجام و اتحاد شده است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت − هفت =