بهار فناوری

به گزارش خبرگزاری مهر، عصر روز دوشنبه ۲۳ تیر فیلم سینمایی «خدای جنگ» در سالن شماره دو سینما بهمن تهران به نمایش درآمد. فیلمی که در جشنواره فیلم فجر رونمایی شد و در ایام جنگ دوازده روزه از شبکه های تلویزیونی پخش شد.

بهانه نمایش این فیلم حضور نوجوانان دبیرستانی بود که در دوره اول دیدار «سینماتک انقلاب» با حسین دارابی کارگردان «خدای جنگ» به گفتگو نشستند.

دارابی در ابتدای این نشست هدف اصلی از ساخت این اثر را انتقال «حقیقت» از مسیر «احساس» دانست و گفت: فیلم «خدای جنگ» بازسازی صرف یک رویداد تاریخی نیست، بلکه تلاش دارد با اقتباسی آزاد از واقعیت، داستانی انسانی و معنادار را برای مخاطب عام روایت کند.

وی افزود: این فیلم درباره یک شلیک موشک نیست، بلکه درباره انتخاب، ایمان و تقابل ۲ تفکر توحیدی و متکی به توان بومی در برابر نگاهی شیفته تکنولوژی و سلطه است.

دارابی در بخش دیگری از صحبت‌هایش عنوان کرد: وقتی فیلمی را می بینید شاید اول داستان و کاراکترها برایتان جذاب باشد اما در تحلیل فیلم باید به لایه های دیگر فیلم هم ورود کنید و اینکه فیلمساز قرار است چه بگوید. خیلی دوست دارم که دانش آموزان و دانشجویان به مباحث معنایی که درون فیلم کاشت شده است هم توجه کنند و نظراتشان را در مورد آن بگویند.

وی ادامه داد: مسئله اصلی فیلم، دعوای تفکرها است؛ تقابل میان کاراکتر ابراهیمِ برخاسته از تفکر توحیدی و انقلابی با اندیشه‌ای که کاراکتر سلیمان دارد و نماینده تفکر غرب‌زده و شیفته‌ تکنولوژی است. البته چنین نزاع فکری، ریشه در تاریخ دارد و پیشنهاد می‌کنم با خواندن تاریخ اساطیر یونانی، نگاه دقیق‌تری به مفاهیم قدرت، جنگ و سلطه داشته باشید و به این درک برسید که چگونه این مفاهیم در ذهن غربی‌ها نهادینه شده است.

کارگردان فیلم سینمایی «خدای جنگ» با اشاره به پژوهش‌های پیرامون فیلم گفت: در فرآیند نگارش فیلمنامه با خانواده شهید تهرانی‌مقدم و دیگر فعالان حوزه دفاعی مشورت شد. همچنین از منابع دست‌اول و محرمانه بهره گرفتیم تا بتوانیم تصویری واقعی اما هنری از آن دوران ارائه دهیم.

وی با تأکید بر اینکه این اثر نه زندگی‌نامه شهید خاصی بلکه اقتباسی آزاد از واقعیت‌های دفاع مقدس است، بیان کرد: شخصیت «منصور» با بازی حسین سلیمانی، تقریباً الهام‌گرفته از شخصیت سردار شهید حاجی‌زاده است. در کنار شهید حسن تهرانی‌مقدم، شهید حاجی‌زاده و یک تیم ۱۲ و ۱۳ نفره ای بودند که اتفاق درون فیلم را رقم زدند و به نوعی شخصیت منصور برای ما نماد شهید حاجی‌زاده است.

با توجه به اینکه فیلم در جمع دانش‌آموزان دبیرستانی به نمایش درآمده بود، حسین دارابی به اهمیت گفتگو با نسل نوجوان تأکید کرد و گفت: نوجوانان به عنوان یکی از اصلی‌ترین گروه‌های هدف این فیلم هستند و برای ما مهم بود که فیلم با آنها ارتباط برقرار کند. انتخاب نام «خدای جنگ»، طراحی موسیقی مدرن و بهره‌گیری از بازیگران محبوب نسل جدید در همین راستا صورت گرفت.

وی در پایان از دانش‌آموزان خواست که نظر، حس و انتقاد خود را درباره فیلم بیان کنند و گفت: ما با بازخوردهای صادقانه شما است که برای ساخت آثار بعدی مسیر بهتری پیدا می‌کنیم. سینما باید الهام‌بخش باشد و شما نسل آینده هستید که به این مسیر معنا می‌بخشید.

«سینماتک انقلاب» با ابتکار موسسه فرهنگی تبلیغاتی بهمن سبز راه‌اندازی شده است و با همت و مشارکت مدرسه فرهنگ در اولین دوره سراغ فیلم سینمایی «خدای جنگ» رفته است.

«خدای جنگ» روایتی سینمایی از مهم‌ترین دستاوردهای موشکی ایران در دوران دفاع مقدس است؛ داستانی واقعی از تولد یک موشک ایرانی که آمریکایی‌ها آن را «خدای جنگ» نامیدند. این اثر پس از پخش تلویزیونی، برای نخستین بار در سینما بهمن تهران، به نمایش درآمد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 + 19 =