بهار فناوری

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی، همایش «هزینه‌ها و شیوه‌های تامین سرمایه» عصر روز گذشته دوشنبه ۳۰ مرداد با سخنان رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی در خانه سینما افتتاح شد.

رائد فریدزاده ضمن تشکر از خانه سینما و همکاران سازمان سینمایی، گفت: از نگاه آکادمیک و علمی که در بخش معاونت توسعه فناوری سازمان سینمایی شکل گرفته و تلاش می‌کنند تا فضای تعاملی و گفتگو را برای صنوف و حوزه‌های مختلف ایجاد کنند، تشکر می‌کنم.

وی با قدردانی از همراهی و همدلی همه سینماگران و صنوف سینمایی در جنگ ۱۲ روزه اظهار کرد: البته وقتی قدردانی و تشکر می‌کنیم در واقع یک وظیفه ملی را تقلیل می‌دهیم زیرا سینماگران جزئی از ملت هستند و وظیفه ملی توسط سینماگران در شرایط پرخطر بدون اینکه کسی به آنها بگوید صورت گرفت به همین دلیل خودم را در شرایطی نمی‌بینم که بخواهم تقدیر و تشکر کنم و زبانم برای بیان آن الکل است.

فریدزاده با اشاره به اینکه شاید اصل مشکل سینمای ما به موضوع مورد نظر این همایش بازمی‌گردد، بیان کرد: نکته مهم این است که نمی‌توانیم سینمای ایران را جدای از سینمای جهان بدانیم زیرا سینمای ایران جزئی از چرخه تجاری جهانی محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: سالنامه فوکس سالانه از طرف مرکز اطلاع‌رسانی سمعی بصری اروپا منتشر می‌شود که منبعی برای رجوع موضوعاتی مانند تولیدات سینمایی، پخش، فروش و اکران را می‌توانید در آن مشاهده کنید.

رئیس سازمان سینمایی تصریح کرد: در سال ۲۰۲۴ فروش ناخالص سینمای کشورهای آمریکا و کانادا ۷ هزار و ۹۶۴ میلیون یورو بوده است که نسبت به ۲۰۲۳ چیزی در حدود ۴ درصد کمتر شده است و کشور چین در سال ۲۰۲۳ در حدود ۷ هزار و ۱۶۹ میلیون یورو و در سال ۲۰۲۴ تبدیل به ۵ هزار و ۴۵۱ میلیون یورو یعنی افت ۲۴ درصدی پیدا کرده، کشور فرانسه تغییری نداشته، هند تغییر ۵ درصدی، ژاپن افت ۱۳ درصدی و انگلیس نیز رشد ۳ درصدی داشته است. در سال ۲۰۲۴ بقیه کشورها مانند آلمان، کره جنوبی و استرالیا درآمد سینمایی شان در حدود منفی ۹ درصد کاهش داشته است.

وی عنوان کرد: در مورد میزان بلیت‌های فروخته شده چین رتبه اول را دارد، هند منفی ۶ درصد، آمریکا منفی ۷ درصد و جالب است اندونزی با رشد ۱۱ درصدی و بعد از آن برزیل با رشد ۱۰ درصدی در رتبه بعدی قرار دارند. درخصوص تولیدات در سال نیز ۲۰۲۴ در ابتدا کشور هند با ۸۰۳ فیلم (با ۸ درصد افزایش)، آمریکا ۵۱۰ فیلم، ژاپن ۶۸۵ فیلم و چین با ۵۱۲ فیلم.

فریدزاده با تاکید بر جدی گرفتن تولیدات مشترک گفت: در چنین شرایطی اگر بخواهیم وضعیت سینمای ایران را از یک چهارچوب و محدوده محلی و منطقه‌ای فراتر ببرید چاره‌ای نیست جز اینکه آن‌را در قیاس جهانی ببینید و افق سینمای ایران، افق استانداردهای جهانی باشد و به تولیدات مشترک جهانی پیوند بخورد و اگر می‌خواهیم از نظر اقتصادی برای سینمای ایران چرخه‌ای در نظر بگیریم چاره‌ای نداریم جز اینکه تولیدات مشترکی داشته باشیم.

علیرضا اسماعیلی معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی هم ضمن تشکر از همکاری خانه سینما و اساتید سینمایی که در این همایش حضور پیدا کردند، گفت: در معاونت توسعه فناوری و مطالعات سینمایی در استقرار دولت جدید با نگاه دانشگاهی که آقای فریدزاده داشتند، سعی کردیم مسائل سینما را با پژوهش‌های کاربردی و نشست‌های علمی بررسی کنیم تا از این طریق بتوانیم به برخی سوالات دوستان سینما پاسخ بدهیم تا مجموعه آن‌ها کمکی برای ارتقای سینمای ایران باشد.

وی ادامه داد: در همین راستا اولین همایش سال گذشته با موضوع «سینمای ایران نگاهی به آینده» برگزار شد که با استقبال خوبی همراه بود.

اسماعیلی با بیان اینکه سه نوع جریان فیلمسازی هنری، تجاری و حمایتی را از نوع تامین سرمایه و میزان هزینه تولید در فیلمسازی ایران می‌توان معرفی کرد، گفت: امیدوارم بتوانیم در این همایش این سه نوع فیلمسازی را به خوبی مورد بررسی قرار دهیم و فرصتی باشد تا نقاط قوت و ضعف هر کدام از آنها را از زبان اساتید دانشگاه و سینماگران بشنویم تا گامی در جهت ارتقای سینمای ایران برداریم.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × سه =