به گزارش اکوایران، مجتبی اقوامی‌پناه، با حضور در برنامه تلویزیونی تهران ۲۰ با اشاره به وجود حدود ۲۰ هزار دستفروش در سطح شهر تهران، اعلام کرد: ما ۱۱۰ نقطه از شهر را شناسایی کرده‌ایم که در آن نیاز به ساماندهی فعالیت دستفروشان وجود دارد. در مرحله نخست، ساماندهی در  همان محل  با استقرار دستفروشان پس از دریافت مجوز از درگاه ملی مجوزها و تاییدیه‌های لازم از نهادهایی مانند اصناف، نیروی انتظامی و دارایی در فضایی مناسب می‌شود. در گام بعد، بازارهای فاخر راه‌اندازی خواهد شد و  سپس با ارائه آموزش‌های تخصصی و تسهیلات مالی، بساط‌گستران به سمت مشاغل پایدار هدایت می‌شوند.

اقوامی‌پناه افزود: تاکنون ساماندهی در ۳۰ نقطه از این ۱۱۰ نقطه، از جمله محور امام‌زاده حسن(ع)، چهارراه ولی‌عصر(عج) و تهرانسر انجام شده است. امیدواریم حداقل برای ۳۰ درصد از دستفروشان، این فرایند  ساماندهی تا فراهم شدن شغل پایدار محقق شود.

به گزارش فارس، وی با تأکید بر اینکه صرفاً مشاغل تعریف‌شده در درگاه ملی مجوزها امکان دریافت مجوز و استقرار در بازارها را دارند، خاطرنشان کرد: «دو نگاه نسبت به پدیده دستفروشی وجود دارد. یک نگاه، آن را تهدید می‌بیند و حذف آن را مطابق قانون الزامی می‌داند؛ اما نگاه مدیریت شهری فعلی، نگاهی فرصت‌محور است. ما معتقدیم دستفروشان هم‌وطنانی هستند که به‌دلیل مشکلات اقتصادی وارد این حوزه شده‌اند، پس باید به‌جای رویکرد سلبی، مسیر حمایت و توانمندسازی آن‌ها را پی گرفت.»

دستفروشی در مترو: سه‌هزار نفر فعال، ۴۰۰ نفر اتباع خارجی

مدیرعامل شرکت ساماندهی در ادامه از وجود ۳ هزار دستفروش در مترو خبر داد و گفت: «از این تعداد، ۴۰۰ نفر اتباع بیگانه بوده‌اند که طبق تصمیم اتخاذشده، ورود آنان به مترو برای فعالیت دستفروشی ممنوع شده است.»

او از اجرای سه‌فاز برای ساماندهی دستفروشان مترو خبر داد: نخستین فاز، ممنوعیت فعالیت اتباع خارجی که هم اکنون اجرایی شده است. فاز دوم شامل ایجاد بازارهای مجاور ایستگاه‌های مترو  می‌شود که در حال برنامه‌ریزی و شناسایی اماکن مناسب هستیم. در نهایت فاز سوم استقرار دست‌فروشان مترو  در بازارهای فاخر و ارائه آموزش‌های تخصصی با همکاری دانشگاه علمی کاربردی شهرداری تهران  خواهد بود که تا پایان سال اجرایی می‌شود. 

اقوامی‌پناه تأکید کرد: «برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا پایان مهرماه، مکان‌های موردنیاز برای بازارهای مترو مشخص شود و تا پایان سال، دست‌فروشان مترو به بازارهای فاخر منتقل شوند.» 

ون‌کافه‌ها؛ کاهش چشمگیر پس از ساماندهی

مدیرعامل شرکت ساماندهی همچنین به وضعیت ون‌کافه‌ها در تهران اشاره کرد و گفت: «سه ماه قبل حدود ۶۰۰ ون‌کافه در تهران فعال بودند که تنها ۵۰ واحد مجوز داشتند. بسیاری از این واحدها پس از چندین بار تذکر، به دلیل نداشتن مجوز جمع‌آوری شدند و اکنون شاهد کاهش چشمگیر تعداد آن‌ها هستیم.»

وی افزود: «ما با اصل فعالیت ون‌کافه‌ها مخالف نیستیم، اما برای ادامه فعالیت باید ضوابط بهداشتی، اماکن و اصناف رعایت شود و تنها در صورت ثبت‌نام در درگاه ملی مجوزها، مکان مشخص به آنان اختصاص داده خواهد شد.»

برخورد قاطع با مافیای دستفروشی

به گزارش فارس، مدیرعامل شرکت ساماندهی با اشاره به وجود مافیای دستفروشی در برخی مناطق تهران گفت: «در مواردی مشاهده شده دستفروشان خاصی درآمدهای چشمگیر دارند. بدیهی است که این افراد با حمایت‌های شهرداری سامان نمی‌یابند و باید با همکاری نیروی انتظامی و برخورد قهری مدیریت شوند.» 

او در پایان تأکید کرد: «با وجود همه اقدامات ساماندهی، مسئله دستفروشی تنها با فرهنگ‌سازی حل خواهد شد. اکثریت دستفروشان افراد زحمت‌کشی هستند که باید با حفظ کرامت، آنان را به سمت اشتغال پایدار هدایت کرد.